logo

Насловна О нама Синдикалне понуде Фото галерија Документа Линкови
tufa

Гордан Туфегџић – Туфа

председник

рођен у Београду 1970.године

запослен у ЕДБ-у од 1988.године

телефон 064 897 45 40

e-mail: Gordan.Tufegdzic@eps.rs

meda

Драгослав Медојевић

потпредседник

рођен у Мојковцу 1956.године

запослен у ЕДБ-у од 1978.године

телефон 064/8 333 295

e-mail:

bojan

Бојан Мучибабић

заменик потпреседника

рођен у Београду 1980.године.

запослен у ЕДБ-у од 1999.године

телефон

e-mail:

tanja

Тања Бубања

секретар

-

запослена у ЕДБ-у од 1988.године

телефон

e-mail:

Добро нам дошли и боље нас нашли на овом и увек на овом месту.

Ми смо још једна кап у мору тј. још један синдикат у мору синдиката на српском синдикалном небу. Чему то ? Сви нешто лажу и мувају, а ми ћемо покушати да не продамо душу ђаволу. У ствари, покушаћемо да заживи наизглед немогуће – да вратимо лепе речи и осмехе на лица радника Србије. До сада, осмеси су били резервисани после добре преваре, добре провизије, добре пљачке, а радници имају само свој рад без смисла, тугу у срцу и чемер у души. Иако је општепозната улога синдиката кроз историју радничког покрета, струковни и независни синдикати у нашој фирми нису оправдали своје постојање у протеклих седам година. Зашто нису, није на нама да питамо али наше оснивање показује да нешто опасно смрди. Брига за раднике се претворила у бесомучне преваре и трку за профитом, а борба за раднике у борбу за што веће, незаслужене позиције и лично богаћење. Тачно је да сви волимо паре иако паре кваре људе али су добре за живце. Али је исто тако тачно да смо сви уморни од тоталне сиротиње и тоталне елите. Стручни, способни и паметни треба да добро зараде али не на тај начин што ће бити стручни за преваре, способни за лагање и паметни за себе. Зато је ово покушај да се обичним радницима који једино имају свој рад врати достојанство и осмех на лице. Заборавило се да обични радници имају и обичну децу и обичне родитеље и обичне жеље и прохтеве. А и то ОБИЧНО кошта. За сада, “обични” су одговорили на најопаснији начин – катастрофалним наталитетом тј. изумирањем државе. И докле тако ? Није посао Синдиката да учи своје чланове како се праве деца али остати пасиван по том питању је равно најгорем злочину. Зато смо настали – да одавно отуђени радници почну да осећају своју фирму као своју кућу, а не као робију. Да имају мотив да много и квалитетно раде. Да осете да њихов Синдикат брине о њима, што и јесте улога Синдиката. Да деца наших колега и колегиница са поносом кажу да је малени пакетић или књига и играчка од татиног или маминог Синдиката. Ни тога нема, а како ће бити бољих радних и здравствених услова, бољих плата и оног осмеха са почетка приче ? Како ће уопште бити Србије без деце и радника ? Ето, зато смо настали јер мислимо о томе, а ви ?

КО ЈЕ "СИНДИКАТ РАДНИКА ЕЛЕКТРОДИСТРИБУЦИЈА"?

- Синдикат свих радника;

- Синдикат који се бори за зараду Теби и Твоје породице;

- За поволјније услове рада и заштите на раду;

- За једнакост права свих запослених;

- Синдикат који остварује права за већу запосленост;

- Поштовање рада, стручности, знања, стваралаштва (једнаке услове рада без обзира на облик својине).

ШТА НЕЋЕМО ДОЗВОЛИТИ ?

- Страначки синдикат

-Економску ефикасност засновану на ниској цени рада и отпуштању радника;

- Када су у питању интереси радника ограничавање синдиката и његових активиста

Од сада на свим предстојећим преговорима за Ваша права бориће се репрезентативни синдикат према конкретном критеријуму из Члана 138. Закона о раду, репрезентативним синдикатом (колективног уговора) и сматра се регистрованим синдикат у који је учлањено најмање 15% од укупног броја запослених.

- Репрезентативност се доказује потписаним приступницама

- "Синдикат радника Електродистрибуција" је једини који ће стварно бринути о решавању проблема свих радника и свих бивших запослених везаним за остваривање права из Закона о раду и Колективног уговора.

- Много је теже остварити ова права ако ниси члан "Синдиката радника Електродистрибуција".

- Успешнији су преговори са послодавцем и владом, ако запослене представља један прави синдикат.

КОМИСИЈА ЗА ПОМОЋ РАДНИЦИМА

Главни циљ Синдиката радника Електродистрибуција (СРЕД) Београда јесте помоћ раднику у било чему и на било ком подручју где се укаже прилика. У приликама у којима ми живимо најчешће је потребна новчана помоћ. У тој, али и у другим потребама Синдикат је вољан да пружи подршку. За то је потребно ангажовање свих чланова, али посебно оних који буду укључени у разне комисије са циљем да одговори на најхитније потребе, а онда и на остале.

Једна таква комисија је оформљена. Састоји се од три члана:

1. Ненад Николић 064 8974 742

2. Бојан Мучибабић 064 8333 254

3. Гордан Туфегџић 064 8974 540

Желимо да објаснимо њену сврху, начин рада и циљеве.

Сврха: Пружити материјалну помоћ, било у виду новца, било у виду плаћања на име неких потреба.

Начин рада: Чланови комисије ће класификовати молбе по приоритету и редом испуњавати. Предвиђено је да се комисија састаје месечно, али и чешће ако неки случај захтева хитније разматрање.

Циљ: Одговорити на све молбе, водећи рачуна да сваки радник буде равноправно третиран и испоштован. Покрити све потребе које се могу појавити, али и учинити нешто у циљу превенције.

Могуће је предати молбу за новчану помоћ за :

1. трошкове лечења,

2. трошкове око сахране члана породице,

3. трошкове школске опреме,

4. помоћ при рођењу детета,

5. сл.

За овакве молбе је предвиђена позајмица, али ако у датом моменту Синдикат има ту могућност, биће у виду бесповратне помоћи. У циљу превенције Синдикат ће покренути акцију опоравка и рекреације радника. За слање на опоравак приоритет ће имати радници чије је здравље већ нарушено (потребно је приложити све налазе лекара) и они који су имали повреду на раду. За рекреацију су сви обухваћени и комисија ће водити рачуна о ранг листи. Ово ће се спроводити о трошку Синдиката. Синдикат има у плану и једнократне помоћи за оне у тежој материјалној ситуацији у периодима када то буде био у могућности.

Autor i dizajn Goran Matijević